44. Kenkäviikko

14.–16.8.2024 Fashion Center, Vantaa

Kenkäviikko 24

Kenkäviikko vietiin läpi elokuun lopulla Saimaalla. Tapahtuma oli tällä kerralla tiivistetty yhdellä päivällä ja sunnuntain sijasta viimeinen näyttelypäivä oli lauantai. Lauantaita oli tämän johdosta varauduttu venyttämään niin pitkään, ettei kenellekään tule kiire tehdä ostojaan. Ajallista venymistä ei sitten lopulta tarvittu vaan kaikki ehtivät ostaa viimeistään lauantaipäivän kuluessa, myös kaikki vasta lauantain kuluessa paikalle saapuneet kauppiaat. Henkisestä venymisestä ei siitäkään näkynyt merkkejä stressaantumisen muodossa, vaikka ostot aina epäilemättä paineita luovatkin.

GOPR0527_e
© JUST:VISUAL

Näytteilleasettajia oli taas Arenan täydeltä ja muutama lisäksi omien toiveidensa mukaisesti kabineteissa. Näytteilleasettajien lukumäärä pysyi ennallaan viime kertaan nähden. Liekö merkki haastavista taloudellisista ajoista, niin vielä edellisellä viikolla ennen näyttelyä tuli viimeinen ilmoittautuminen mukaan. Kaikki mukaan ilmoittautuneet ja viime hetken osastokokojen kasvattamiset saatiin kuitenkin tälläkin kerralla soviteltua, vaikka tilasuunnitelmia piti vielä muokata. Kiitos tästä hyvälle yhteistyökumppanillemme Euran Raikulle, jonka kanssa tätä Kenkäviikkojen rakentamista on saatu tehdä yhdessä jo toistakymmentä vuotta.

Moni asiakas oli saapunut paikalle jo tiistain aikana, ja keskiviikko lähti käyntiin ripeästi heti aamusta alkaen. Tiistaina illalla myöhään tosin taisi olla jo muutama varaslähtö, sen verran itse kunkin sormet syyhyävät päästä katsastamaan uutuudet valmiiksi seuraavaa työpäivää varten. Esitellyt kevään ihanuudet olivat selvästi kaupalle mieleen, tilauksia tehtiin innolla koko tapahtuman ajan. Tapahtuman tiivistäminen sai aikaan, että perinteisesti torstai-iltapäivän – perjantai aamupäivän hiljainen vaihe näyttelystä jäi tällä kerralla pois. Moni tavarantoimittajista kertoikin tyytyväisenä, että asiakkaita riitti hyvin koko tapahtuman ajalle.

© Kari Heinonen
© Kari Heinonen

Perjantaille sekä tuli ohjelmaa että oli järjestetty ohjelmaa. Ensin aamupäivällä hotellissa sattui palohälytys ja tilat tyhjennettiin. Kyllä on paha ääni niissä kuulutuksissa! Palo oli jossain kauempana olevan majoitustilan saunassa ja onneksi saatiin sammumaan nopeasti. Happihyppely kauniissa säässä oli tervetullut ulkoilutuokio. Perjantai-illaksi sen sijaan oli tilattu ohjelmaa: meitä kahden salin täyteistä yleisöä tuli ilahduttamaan Tuija Piepponen ennen kuin aloimme nauttia bar b que –päivällistä. Ja taas päästiin ulkoilemaan kauniissa säässä, vaikka osa toki halusi syödä mieluummin sisätiloissa.

IMG_0668_e
© JUST:VISUAL

Tälläkin kerralla moni asiakkaista oli paikalla pari – kolme yötä, mikä kertoo, että ostoihin halutaan käyttää aikaa ja ajatusta. Syytä tietysti onkin uhrata ostoihin ajatus jos toinenkin, onhan kyse kaupan toiminnan kannalta ehkä sesongin tärkeimmästä toiminnosta. Ainakin yksi tuloksellisuuteen eniten vaikuttavista.

Holiday Club Saimaa tarjoaa mainiot puitteet tehdä tämä sesongin onnistumisen kannalta yksi tärkeä työvaihe. Majoitus- ja näyttelytilat ovat kaikki kompaktisti saavutettavissa, hintataso on kilpailukykyinen ja yhteistyö sujuu hyvin. Mikäli sijainti olisi keskemmällä maata, niin kaikki olisi täydellistä. Kulkemisen vaiva on kuitenkin pieni uhraus sille, että työnteolle on järjestetty hyvät edellytykset onnistua.

Seuraava Kenkäviikko järjestetään totutusti viikolla 7 / 2015. Päivät ovat ke 11.2. klo 9:00 – la 14.2. klo 18:00. Ja heti seuraavana päivänä onkin sitten jo MIcam Italiassa. Eletään nyt kuitenkin alkanut syksyn ennen kuin mennään vuodella eteenpäin.

Kaupallista syksyä!

Suomen Kenkäviikot Ry.