44. Kenkäviikko

14.–16.8.2024 Fashion Center, Vantaa

Kenkäviikko 22 herättää odotuksia

Seuraava Kenkäviikko on jo ovella. Tavarantoimittajat rakentavat osastonsa ensi tiistaina, jolloin myös ensimmäiset asiakkaat saapuvat hotelliin. Ostot alkavat keskiviikkoaamuna.

Ennakkoilmoittautumisen päätyttyä meistä järjestäjistä tuntuu hyvältä. Tähän mennessä on mukaan ilmoittautunut yli 120 kauppaa ja reilusti yli 200 vierasta. Tähän kun lisätään tavarantoimittajien lukumäärä niin tälläkin kerralla liikutellaan vähintään 300 henkilöä.

Tästä voisi ajatella, että ostamisen hyvälle suunnittelulle on tarvetta. Juuri tätä Kenkäviikon tiivis ostorytmi tarjoaa: mahdollisuuden vertailla tuotteita ja tehdä tilaukset ilman päällekkäisostoja, kun aiemmin ostetut tuotteet on vielä muistissa. Väheksyä ei voi sitäkään, että keskittämällä ostot Kenkäviikolle, jää aika töissä oikeaan työntekoon, kun edustajia ei käy keskeyttämässä kaiken aikaa. Totta kai me kaikki luotamme, että edustajat ovat mukavia tyyppejä, joiden kanssa on mukava seurustella. Hyviä juttujakin kuulee. Mutta rajansa kaikella, työt pitää silti ehtiä tehdä. Sitä hommaa, mistä ansiot muodostuvat, yleensä se on myyntityötä kuluttajille. Tätä työtä helpottamaan Kenkäviikko on aikanaan luotu. Eikä ajatus ole minnekään vanhentunut. Päinvastoin. Näinä haastavina taloudellisina aikoina alkuperäinen Kenkäviikon ajatus on entistä ajankohtaisempi: tekemällä ostot tiiviisti, jää aikaa kuluttaja-asiakaspalveluun ja jos edes yhden tai kahden parin virhe- tai päällekkäisoston pystyy välttämään, niin Kenkäviikkoon käytetty aika ja raha on tienattu takaisin.

Kenkäviikolla on siis tiivis asiaydin. Mutta ei se leipä ole kaikki kaikessa, tarvitaan myös hengenravintoa: särvintä leivän kanssa. No tällä kerralla särvintä löytyy tavalliseen tapaan joka päivälle ja riittävästi. Nälkää ei ole tarvinnut Kenkäviikolla nähdä milloinkaan, ei tälläkään kerralla. Ja sen lisäksi lauantaille on taas tälläkin kerralla varattu jotakin erityistä. Perinteinen lauantain yhteinen illallinen on tällä kerralla barbeque. Siis maukasta grilliruokaa. Luonnollisesti ulkoilmassa, vaikka elokuun viimeisen päivän kosteutta pääsee toki suojaan sisätiloihin. Ilmojen haltijat näyttävät kuitenkin tällä hetkellä suosivan ulkoilmatapahtumaa hotellin terasseilla, joten sen mukaan lauantai-illan tapahtuman valmistelua jatketaan. Illan kruunaa oivallisen seuran lisäksi trubaduuri, joka ilahduttaa meitä sopivin laulelmin. Barbeque-illalle ei ole nimetty erityisempää teemaa: olkoon siis teemana yhteinen rento viihtyminen!

Päiväkävijäksi voi edelleen tulohetkellä ilmoittautua hotellin vastaanotossa. Päiväkävijä saa sekä nimikortin, jolla ylipäätään pääsee tapahtumaan sisään, että ruokaliput samalla tavalla kuin yöpyvät vieraatkin.

Pikaisiin näkemisiin Kenkäviikolla! Tervetuloa!
Hallitus